מאחורי הקלעים של עולם החקירות
על איתור בעלי "בתים מסוכנים" עבור עיריית תל-אביב
פעילות מורחבת, מקיפה ומעמיקה באיתור של בעלי דירות בבניינים מסוכנים לעיתים מובילה אותנו למקומות מעניינים במיוחד... הנה אחד מהם.
כמו בתחום החקירות הפרטיות, גם בתחום איתור הבתים המסוכנים מגיעים לפיקנטריה עסיסית עם סיפור מעניין מאחוריה.
אחד המבנים שהוכרז כבית מסוכן, אחד מהבעלים בתיק הוא אמן ישראלי מפורסם שנפטר בשנת 2017. בניגוד למצופה, את צו הירושה לא הגיש אחד מילדיו, אלא אדם אחר בשם: גרסייה פניירו חואן חוסה.
להפתעתנו, בבדיקה במערכות התברר שאכן קיים אדם בשם זה.
התחלנו את החיפוש שלנו אחרי "איש המסתורין" שלנו עם השם האקזוטי במאגרי מידע ובכל דרך אפשרית, אחר הקשר בין השם של מגיש צו הירושה, לנפטר. החיפושים שלנו הניבו תוצאה מעניינת: הגענו לערך בויקיפדיה העוסק בנפטר, שם מצוין באחת הפסקאות שהמנוח החל בקשרים רומנטיים עם גבר צעיר בשם גרסייה פניירו חואן חוסה, אותו הכיר באינטרנט ועבר להתגורר עמו בביתו.
מאוחר יותר, לאחר שההודעות נמסרו ליעדן, התקשר מר גרסייה פניירו חואן חוסה למדור מבנים מסוכנים והתלונן שהוכנס לתיק...
שלחנו ליח' מבנים מסוכנים את צו הירושה שהגיש, ואת הלינק לערך בויקיפדה לפיסקה הרלוונטית, ומאז לא שמענו ממנו יותר... מעניין למה.
כמו בכל סיפור טוב, גם כאן יש מוסר השכל
לאיתור בעלי דירות ונכסים מסוכנים ישנה חשיבות רבה בשמירה על תקינות מבנים ובטיחות התושבים. עבודת איסוף מידע נכונה באיתור בעלים מניבה לעיתים תוצאות יוצאות דופן בחשיבותן אשר נותנות בידי הרשות המקומית כלי עזר יעיל בטיפול בנושא והחלת החוק.
אנו מעניקים כיום שירותי איתור בעלי דירות מסוכנות למנהל ההנדסה בעיריית תל-אביב יפו. עבודת מחקר מעמיקה ויסודית שלנו הביאה לכך שבמהלך שנת 2020 איתרנו למעלה מ 19,000 בעלי דירות ונכסים אשר גרים או אחראים מבחינת חוקי העזר העירוניים על נכסים שהוכרזו כבניינים מסוכנים, ודרשנו את הסבתם למבנים בטוחים.
זהו אמצעי חשוב במיוחד עבור העירייה אשר "ממפה" את המבנים המסוכנים במטרה להבטיח את תקינותם באמצעות האחראים לכך.
נמשיך לפעול בתחום ביושרה, הגינות ומקצועיות על מנת לספק את התוצאות הטובות ביותר גם בעתיד.
מעוניינים שנבצע גם עבורכם חקירות במטרה לאתר בעלי מבנים מסוכנים? צרו איתנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם.